Екстериор – същност и видове

Екстериорът е погледът на даден обект отвън. Той е също толкова важен, колкото и интериорния дизайн на къща, кафене, ресторант или на други обекти. Така, по своята същност, значението на екстериора се изразява във външния вид на сградата, т.е. фасадата ѝ, градината около къщата, беседката отпред, басейна и т.н. 

Проектирането на един добър екстериорен дизайн означава правилно подбрани материали, добре съчетани с правилните композиции и цветове. Във външното оформление на дома, вилата или друг тип сграда трябва да се използват материали, които са изцяло устойчиви на външни атмосферни влияния – студ, дъжд, сняг и силна слънчева светлина.

Когато говорим за видовете екстериор, то можем да погледнем в много направления. Най-често става въпрос за фасадата или подовата настилка пред даден обект. Разбира се, има много варианти за външно оформление, ако разполагате с голямо външно пространство. Видовете екстериор зависят най-вече от стила:

  • класически екстериор;
  • модерен екстериор;
  • дизайн в стил “ретро” и т.н.

Видът на екстериора зависи също от целите и вкуса на потребителя. С помощта на опита и креативността на архитектурните дизайнери, бихте могли да създадете истински шедьовър във външен аспект на проекта. 

Екстериорът на дома изисква специално внимание, защото се превръща в приятно кътче сред природата, в комбинация с дълготрайност и добра защита. Затова, ние от ModExte, ви съветваме да заложите на качествени облицовки и настилки. Ние можем да ви осигурим всичко това!

Цени

Естетиката е част от всеки човек, всеки интериор и екстериор. Нашият поглед е, че колкото по-обмислено подходите към инвестицията за външното пространство, толкова повече ще се наслаждавате на “пейзажа”, в дългосрочен план. Залагаме на екстериорни материали от висок клас и доказани производители, защото приемаме всеки проект като личен. Благодарение на нашата усилена работа и партньорски отношения с брандове на световно ниво, можем да се похвалим с конкуренти цени и бързо обслужване

Екстериорни решения от ModЕxte

Ако желаете да се отличите със стил и класа в екстериора, да създадете нещо различно от масовото, ние ви предлагаме точното решение. С предлагането на уникални и иновативни архитектурни материали за вашия дом, магазин, офис, бар или ресторант, ние можем да отговорим и най-високите изисквания на нашите клиенти. 

В основата на външните решения са възможностите за облицовка, подови настилки и декоративни плоскости. При нас изборът е голям, така че със сигурност ще намерите онова, което очаквате. 

Можем да ви предложим разнообразие от материали за екстериор и интериор, с високо качество. Залагаме на устойчивостта, дълготрайността и външния изглед на всяка сграда или друг елемент, защото тези фактори са от съществено значение за здравото и красиво външно оформление. 

В продуктовия ни каталог за екстериор ще откриете:

  • WEO® – Композитно дърво естествена дървена облицовка, която създава усещане за дом, топлина и уют. Придава естествен стил в дизайна и архитектурата и създава обстановка, подобна на тази в гората – като част от природата;
  • KERLITE – широкоформатни порцеланови плочи са една универсална архитектурна повърхност с отлични качества и свойства на материала. Използвайки ги в екстериора, те създават ненадмината красота и очарование, които впечатляват всеки поглед. Вписват се чудесно във всеки професионално изготвен дизайн, но няма да сгрешите, ако заложите на материала и в своя личен проект;
  • Cerámica Mayor S.A – басейни системибасейнът е мястото, което ни дарява с прохлада и релакс през горещите летни дни. С перфектното изпълнение на испанския бранд Cerámica Mayor S.A, външните керамични плочи осигуряват нужната безопасност, устойчивост и впечатляващ външен вид. 
  • HPL екстериорни плоскости и панелитози тип материали са сред революцията в иновациите на архитектурата и дизайна. Те са специално проектирани с цел изграждане на вентилируеми фасади, както и други вертикални приложения в екстериора. Отличават се с декоративната си функция, както и добрата издръжливост на различни климатични промени и UV лъчи.
  • Wind Dam – парапетна система за защита от вятърако търсите качествена защита за ветровите зони във вашия обект, ето го точното решение. Отговаря перфектно на всички изисквания за безопасност и има още редица предимства. Подходящ материал е за външна защитна система от вятър и намира приложение в много обекти – хотели,  кафе-барове, ресторанти и други. 

Заложете на качество, стил и съвършенство. МОД ЕКСТЕ е ваш доверен партньор в изпълнението на всеки проект! Гарантираме Ви бързо обслужване, добри цени и уникални материали, които се вписват отлично в съвременния свят на архитектурата и дизайна!